“Maravilhas”, dat “prachtig” betekent verwoordt wat Jean-Frédéric dacht toen hij deze wijngaard ontdekte met zijn levenskrachtige wijnstokken op een oceaan van kiezelstenen.
Domaine des Maravilhas ligt in St-Laurent des Arbres, in het hart van de benamingen Lirac en Laudun, tegenover het dorp Châteauneuf-du-Pape. 

Het wijndomein wordt opgericht in 1967 de percelen zijn slechts garrigues en bossen voor zover het oog reikt. De grondlegger van de wijngaard, erfgenaam van vier generaties wijnbouwers is ervan overtuigd dat de bodem geschikt is voor de productie van grote wijnen.
Hij plant Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault, evenals de vier emblematische witte variëteiten van de regio, Bourboulenc, Clairette, Grenache blanc en Roussane. De integriteit van de bodem en het organisch evenwicht zijn essentiëel voor deze wijnbouwer, die kiest om de wijnstokken niet te behandelen met onkruidverdelgers, meststoffen of andere chemische stoffen.
Deze keuzes waren moedig en visionair in die tijd en gingen in de richting van een biologischdynamische cultuur. 

In 2014 nemen Jean-Frédéric en Morgane Bistagne, gesteund door een groep enthousiaste vrienden en familie, de wijngaard over. Domaine des Maravilhas zet de geschiedenis voort in de innovatieve geest van haar oprichter. Vanaf 1992 wordt de bio-dynamische landbouwmethode gehanteerd en sinds 2004 is het domein gecertificeerd. 

Jean-Frédéric werkt hard en gedreven en hij probeert zijn wijngaard te begrijpen en naar het verhaal van de wijnstokken en hun terroir te “luisteren”. Terwijl hij zijn tussenkomst beperkt en de natuur de kans geeft om te spreken. Zijn wijnen zijn authentiek, puur en drukken het karakter van de bodem uit en misschien ook wel dat van de wijnbouwer zelf. 

Sinds 2015 bezit en verbouwt Maravilhas een perceel Châteauneuf-du-Pape, gelegen in de
bakermat van de benaming.

 

www.domainedesmaravilhas.com