Limoux, Aude, Languedoc-Roussillon (Occitanie)

Domaine de Mayrac is gelegen in het prachtige gebied van de Haute Vallée de l’Aude, in het hart van de Limoux-appellatie. De hooggelegen wijngaard omvat 42 hectare wijnstokken met 18 verschillende cépages (druivensoorten), geplant op diepe klei-kalkbodems die sinds 1987 op biologische wijze verbouwd worden.

 

In deze regio van Frankrijk, ooit beroemd om zijn hoedenmakers industrie, was er geen enkele aanwijzing dat hier wijn zou verbouwd worden. Gedreven door passie beginnen de initiatiefnemers van Domaine de Mayrac, hier in de jaren tachtig hun avontuur. Dit domein met Laurent Vives aan het hoofd, innoveert, experimenteert, op zoek naar nieuwe druivenrassen, specifieke teelttechnieken en vinificatie methoden, steeds met een diep respect voor het milieu en de levende organismen.

 

Na de geleidelijke omschakeling van het domein naar de biologische landbouw in de jaren tachtig, zullen de jaren 2000 gekenmerkt worden door steeds beter wordende wijnen, waarvan de kwaliteit en de erkenning niet achterwege blijft.

 

In 2014 selecteert Gault et Millau, zes van de wijnjaren, Enigma (Syrah) wordt beschreven als: “Een geheel van pure schoonheid”. Een onderscheiding die de betrokkenheid van het hele team bekroont, enthousiast om het potentieel van dit uitzonderlijke terroir te delen.

 

De wijngaard geniet van een bijzonder terroir en een wispelturig klimaat gekenmerkt door sterke dagelijkse temperatuurschommelingen. Deze omgevingsfactoren en de wens om de traditionele wijnbouw voort te zetten en die te verbinden is met de knowhow van vandaag verzekeren de productie van zeer aromatische, complexe wijnen met een uitzonderlijk rijpingspotentieel.

 

domaine-mayrac.fr