De wijnen

Onze Bio en Bio-dynamische wijnen, zijn afkomstig van wijnbouwers die met hart en ziel werken om de wijnstokken te verzorgen en gezonde druiven te kweken, die in de kelder heerlijke wijnen opleveren. Op een uitzondering na, maken zij allen gebruik van inheemse gisten uit de wijngaard en hun kelder, om de fermentatie op te starten. Sulfiet wordt tot een minimum herleid of totaal weggelaten. 

Wijn maken verloopt niet volgens een recept. De wijnbouwers-makers volgen daarbij het ritme van de natuur en zij begeleiden zelf het hele vinificatie proces met hun kennis, ervaring en passie. Elke wijnbouwer op zíjn eigen manier.

Het resultaat is een wijn met karakter die iets vertelt over het land, de regio, ja zelfs het perceel waarop de wijnstokken groeien en zijn ondergrond. Het terroir waar de druivelaar, heel diep in de aarde zijn voedingsstoffen vindt om druiven met een unieke smaak voort te brengen. 

Deze wijnen nodigen uit om te proeven en te onderzoeken of om eenvoudig weg, te genieten.

Vanaf het walsen in het glas opent zich een wereld van geuren en aroma’s, die ons kunnen doen wegdromen in verre herinneringen.

Bij het degusteren komen diverse smaken tot uiting die zich stilaan ontplooien.

Van een fruitig ongecompliceerd wijntje tot een klassieker die zich met de tijd opent, u vindt het allemaal in ons assortiment.

Na één glas hebt u goesting om verder te proeven en te genieten.

De wijnen uit ons aanbod zijn geen gestandaardiseerde producten waarbij je al vanaf de eerste slok die ene unieke uniforme smaak krijgt die onveranderd blijft tot het einde. 

 

 

Wijnen zijn een sprankelende bron van verbeelding !